Kies jij voor het Newmancollege?

Zit je in groep 8, of misschien nog wel in groep 7, en kijk je al uit naar een gezellige middelbare school?

Ben jij klaar voor de overstap naar het voortgezet onderwijs? Spannend, maar vooral ook leuk! Misschien ben je al eens op het Newmancollege komen kijken: op een open dag of met je klas van de basisschool.

Naar de brugklas

Je zit in groep 7 of 8 en je hebt een belangrijke keuze te maken: een nieuwe school voor middelbaar onderwijs. Voordat je aan je eerste schooldag op het middelbaar onderwijs gaat beginnen, heb je waarschijnlijk al goed rond gekeken. Je hebt scholen bezocht met je klas of tijdens de open dagen. Je hebt websites bekeken en je hebt een bezoek gebracht aan de centrale voorlichting. Spannend allemaal!

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt meld je je aan op die school. Daarna maak je al snel kennis met jouw nieuwe klasgenoten en jouw mentor. En met nog veel meer mensen die je op deze school gaat tegenkomen. Op onze school starten met de introductiedagen in de eerste schoolweek. Zo leer je elkaar snel wat beter kennen. En dan starten de lessen. Wij weten zeker dat je snel wegwijs bent in ons gebouw.

Aanmelden

Is het spannend of je op het Newman toegelaten kunt worden? Luister vooral goed naar het advies van je leraar, want dat doen wij ook. Wij gaan over je inschrijving praten met je meneer of je juf.

AANNAMECRITERIA NEWMANCOLLEGE 2021-2022

  1. Het niveau advies is minimaal mavo (vmbo-tl).
  2. Het plaatsingsadvies is minimaal mavo (vmbo-tl) waarbij er rekening mee moet worden gehouden dat de leerling geplaatst wordt in een dakpanconstructie op minimaal mavo/havo niveau.
  3. Indien de aangeleverde gegevens vanuit het primair onderwijs reden geven tot twijfel, volgt een aanvullend intelligentieonderzoek. Indien het onderzoek aangeeft dat het IQ minimaal 100 is wordt de leerling alsnog geplaatst, tenzij het verschil tussen verbale en performale intelligentie groter is dan of gelijk aan 12.
  4. Indien er sprake is van een specifieke hulpvraag wordt door de aannamecommissie onderzocht of de school op basis van het ondersteuningsprofiel in staat mag worden geacht aan de ondersteuningsvraag te voldoen. Indien dat niet het geval is, zal de betreffende leerling worden afgewezen.
  5. In de aannameprocedure wordt rekening gehouden met het maximaal aantal te plaatsen geïndiceerde leerlingen. Dit maximum is gerelateerd aan de landelijke en regionale percentages. De percentages zijn te vinden op Scholen op de kaart.
Aanmeldingsformulieren

AANMELDING TECHNASIUM BRUGKLAS
Leerlingen die zich aanmelden voor het technasium hebben minimaal een onverdeeld havo-advies. Een plaatsingsadvies mavo/havo is dus niet voldoende. Daarnaast vragen wij een positief advies van de groepsleerkracht. Het advies voor technasium wordt via een extra formulier aangegeven. Belangrijk voor plaatsing op het technasium zijn de volgende eigenschappen: motivatie, creativiteit, nieuwsgierigheid, leergierigheid en de vaardigheid goed samen te kunnen werken in kleine groepjes.

Aanmeldingsformulieren

Overaanmelding

Het Newmancollege is een middelgrote school. Omdat we zeker niet te groot willen worden, geldt voor de brugklas een instroombeperking en in die gedachte staan wij niet alleen. Alle scholen in Breda die niet verder willen of kunnen groeien hebben samen heldere afspraken gemaakt over wat te doen bij een mogelijke overaanmelding voor de brugklas. Lees hierover verder op www.vobreda.nl

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig geworden naar het Newmancollege of wil je je graag aanmelden voor onze school? Hier vind je alle informatie over voorlichtingsbijeenkomsten, het bekijken van onze school, proeflessen en de manier van aanmelden.

Digitale open dag

Geen open dag dit jaar? Wij bieden een alternatief op 6 februari

Snuffelmiddag

Proeflessen volgen? Dat kan op 27 januari en 10 en 24 februari.

Technasium doe-middag

Het technasium beter leren kennen? Dat kan op 3, 10 en 24 februari

Informatieavond Technasium

Lijkt het technasium jou interessant? Bezoek onze informatieavond samen met je ouders!

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Van maandag tot en met vrijdag kun je ons bellen op 076-5810450 of mail ons op secretariaat@newmancollege.nl.